Servicii de Copywriting și Content Writing

servicii de copywriting agentie content writing

Se spune că ai aproximativ 6 secunde să captezi atenția publicului tău. 

Având în vedere viteza cu care consumăm conținut în ultimii ani, s-ar putea să nu ai nici măcar atât. 

Fiecare paragraf dintr-o reclamă, dintr-un articol de blog sau descriere de produs are nevoie de cuvinte bine alese, nu numai optimizate din punct de vedere SEO, dar cu care publicul tău să rezoneze!

Copywriting. Ce inseamna, strategii si exemple.

Pe scurt, când spui copywriting te referi la procesul de redactare creativă a materialelor folosite în strategia de marketing a unui business.

Vei mai întâlni foarte des, de asemenea, denumirea de “copy” pentru textele din aceste materiale.

Acest tip de activitate este mult mai complex decât simpla scriere tradițională. Ea presupune folosirea unor tehnici concrete de persuasiune și mecanisme de declanșare a emoțiilor potrivite la momentul potrivit. Nu în ultimul rând, este nevoie de celebrul CTA (Call To Action) pentru a-ți face publicul țintă să acționeze și să cumpere un anumit produs, serviciu sau material.

Din aceste motive, copywriting-ul poate fi și cel mai costisitor serviciu din strategia ta de marketing, din punct de vedere al timpului necesar pentru a avea rezultate cu materialele tale. 

Noi ne asigurăm că folosim cele mai eficiente framework-uri adaptate pentru tipul tău de public și de afacere pentru o rată maximă de atingere a obiectivelor. 

Poate că nu te-ai gândit la asta până acum, dar cu siguranță citești astfel de materiale în fiecare zi. Fie că este vorba despre un ziar sau o revistă mondenă, un panou publicitar sau chiar un email de la magazinul tău de haine preferat (Apropo, și pagina lor web și descrierile produselor se încadrează tot aici). 

Toate sunt munca unui copywriter. Și cu asta ajungem și la următorul topic foarte dezbătut în mediul online…

Copywriter vs content writer

Ca regulă generală, de la care vom pleca la drum, un copywriter se va ocupa de redactarea de materiale de promovare și marketing, optimizate atât SEO cât și din punct de vedere al strategiilor folosite.

Content writing-ul poate fi privit ca un content descriptiv, obiectiv, care nu este neapărat orientat către conversie. Acesta poate avea scop pur informativ. 

Ce face un copywriter?

O opinie foarte populară, cel puțin în România, este că un copywrier are sub responsabilitate doar screirea materialelor de marketing.

Noi suntem de părere că nu există copywriting fără următoarele activități, pe lângă scrisul propriu-zis al textelor: 

  • Research
  • Redactare, editare, corectare și revizuire.

Partea de research este de departe cea mai importantă activitate în acest domeniu. Nu poți începe să scrii un articol dacă nu ești extrem de bine documentat despre nișa respectivă și despre competitorii clientului tău. 

De asemenea punem foarte mare preț pe etapa de revizuire, în care și beneficiarul materialelor are un cuvânt de spus despre forma finală a textelor.