Tot ce trebuie să știi despre e-mail marketing

servicii email marketing

În fiecare zi, inbox-urile noastre sunt inundate cu zeci sau poate chiar sute de e-mailuri, majoritatea dintre ele cu scop comercial. 

Probabil ai ajuns la acest articol întrebându-te… chiar mai citește cineva e-mailuri în ziua de azi? Cum ar putea să funcționeze? 

E-mailul a fost și va rămâne cu siguranță, unealta de marketing cu cea mai mare rată de conversie și de return on investment. Dacă ar fi să dispară peste noapte orice canal de comunicare și am putea păstra unul singur, acela ar fi e-mailul. 

Obiectivele marketing-ului prin e-mail

Așadar, ce înseamnă mai exact email marketing? 

Iată doar câteva din obiectivele principale ale acestei strategii de promovare:

  1. Generarea de trafic pe site-ul tău.
    • Campaniile de marketing prin e-mail pentru generare de trafic cu scopul direcționării audienței tale pe site sunt unele dintre cele mai eficiente strategii de e-mail marketing. 
  2. Awareness.
    • Nu oricine se abonează la un newsletter este pregătit să cumpere. Astfel de campanii sunt foarte folositoare pentru a-ți educa audiența cu privire la produsul sau serviciul pe care tu îl oferi și de asemenea de a îi prezenta ultimele oferte și promoții. 
  3. Vânzări.
    • Acesta din urmă nu cred că mai are nevoie de nici o explicație. Vei fi surprins de cât de multe conversii poți obține folosindu-te doar de aceasta unealtă numită poșta electronică. 

Peste 42% din businessurile din toată lumea au declarat că e-mail marketingul este principalul lor canal de lead generation. 

Încă nu ești convins că ar trebui să îți conturezi urgent o listă de abonați? 

Ei bine, explicația cea mai simplă ar fi că orice alt canal de comunicare ai folosi pentru a crea o legătură umană cu audiența ta, depinzi 100% de o singură platformă, de o singură companie și în majoritatea cazurilor chiar de o singură persoană. Fie că discutăm despre Facebook, Google sau YouTube, dacă acestea sunt singurele metode pe care tu le utilizezi pentru a ajunge la comunitatea din jurul brandului tău, vei fi mereu la mâna politicilor acestor giganți, care se pot schimba radical peste noapte. 

Google îți poate oricând penaliza website-ul pentru cine știe ce motiv și poate limita drastic traficul pe acesta. La fel se poate întâmpla și cu celelate platforme, în timp ce lista de e-mailuri nu ți-o poate lua nimeni!

E-mailul este, de asemenea, cea mai ușor de scalat unealtă de marketing. Poți trimite un e-mail și vinde un produs către 10 sau către 100,000 de persoane. Cerul e limita!

E-mail marketing în Romania

În România suntem foarte departe de a exploata această modalitate de marketing la adevăratul ei potențial. 

Parte dintr-o strategie coerentă, email marketingul poate avea rezultate de-a dreptul ridicole (în sensul bun). 

Exemplu de e-mail marketing

Una dintre cele mai bune astfel de campanii este cea Netflix.  Această platformă a reușit să se impună categoric în fruntea clasamentului unde lupta pentru atenția și timpul oamenilor este din ce în ce mai mare. 

Un rol important în această reușită îl are cu siguranță modul în care aceștia folosesc e-mailul. 

Folosind algoritmul aplicației, cei de la Netflix îți vor trimite prin e-mailuri regulate recomandări de filme și seriale special gândite pe baza istoricului tău din aplicație. 

De ce funcționează ? 

Simplu! Call To Action!

Oferă oamenilor exact ceea ce aceștia își doresc să vadă la un click distanță. Este foarte ușor de automatizat și de scalat, iar costurile sunt extrem de reduse.