Cum funcționează Facebook Ads?

agentie facebook ads

Este deja bine cunoscut faptul că Facebook are una dintre cele mai sofisticate rețele de marketing. 

Aici un procent foarte mare din toate business-urile își dezvoltă întreaga strategie de marketing, de la A la Z. 

Da, ai auzit bine! Multe companii trăiesc doar din Facebook Ads și din vânzările de acolo. 

Campanii Facebook Ads în România

Așa cum probabil te așteptai, cu siguranță nu te încurajăm să îți ții toate ouăle în același coș, și anume Facebook Ads. 

Dar am vrut totuși să subliniem potențialul de dezvoltare al acestui tool al marketingului în social media. 

Conform statista.com, în ultimii doi ani, numărul utilizatorilor unici de Facebook în România s-a situat între 10 și 12.5 milioane. 

Știu, este greu de crezut, dar imaginează-ți la câte persoane poți ajunge cu produsul sau serviciul tău folosindu-te de campanii de Facebook Ads. 

Rolul agenției în promovarea prin Facebook

Nu rămâne niciodată fără idei de optimizare a reclamelor din Facebook!

De la definirea audienței target, și a strategiei de promovare și până la implementare și optimizare, totul poate reveni în grija noastră ca tu să te poți concentra pe lucrurile care chiar contează pentru business-ul tău. 

Fie că nu ai încă un website pentru produsul sau serviciul tău, fie că majoritatea clienților tăi provin din Google, diversificarea este extrem de importantă, iar Facebook este la îndemâna oricărui tip de business.

Cont Facebook Ads vs. Boost post

Promovarea unei postări sau boost post se aplică unei postări deja existente pe profilul / pagina ta de Facebook. Când optezi pentru acest serviciu, postarea îți va fi afișată în Feed-ul Facebook exact ca o reclamă plătită. Vei configura doar 3 pași simpli și anume bugetul, audiența la care vrei să ajungi în funcție de anumite filtre și nu în ultimul rând, durata promovării postării. 

Facebook Ads însă, presupune mult mai mult de atât. În primul rând vei avea nevoie de un cont Facebook Ads și o pagină dedicată.

Iată doar câteva dintre beneficiile unei campanii Facebook Ads față de simpla promovare a unei postări folosind boost post:

 • Infinit mai multe opțiuni de optimizare a campaniei de reclame.
 • Mai multe opțiuni pentru targetarea audienței și pentru locul în care să fie vizibilă reclama (e.g. Instagram, Messenger, Facebook Feed side ads etc.) 
 • Folosirea obiectivelor campaniei. Despre acest subiect am putea scrie cel puțin trei articole complete, însă ceea ce trebuie să reții este că folosind obiective bine definite îți vei optimiza campania în funcție de așteptările tale (awareness, engagement, vânzări șamd.) și în acest mod bugetul tău va fi folosit mult mai eficient. 
 • Posibilitatea interschimbării elementelor unor reclame și testarea diferitor tipuri de reclamă. Gândește-te că pentru a testa 5 tipuri diferite de Facebook Ads ai avea nevoie de 5 postări diferite în pagina ta pentru a putea folosi Boost Post.

BONUS: Cele mai mari greșeli în promovarea pe Facebook!! 

 • Nu îți cunoști audiența. O targetare eronată poate distruge rezultatele oricărei campanii de Facebook Ads, oricât de bine ar fi ea realizată din celelalte puncte de vedere.
 • Nu ai o strategie pentru conținut. Simpla postare a câtorva poze profesionale și a unui text scris de un copywriter amator nu vor face minuni. 
 • Nu folosești tipul de conținut potrivit pentru audiența ta.
 • Copywriting-ul nepotrivit. Prea multă vorbă la persoana I, clișeele dar și folosirea metaforelor nepotrivite sunt doar câteva din lucrurile care îți țin rezultatele în loc.
 • Nu folosești remarketing. Campaniile de remarketing sunt un mod foarte puternic de a-ți crește vânzările. 
 • Pixelul Facebook nu a fost setat de la început sau este setat incorect.
 • Nu optimizezi constant campaniile tale de reclame.