Ce sunt campaniile de promovare prin Google Ads?

agentie google ads

Probabil cea mai rapidă metodă de a îndrepta trafic calificat către website-ul tău. 

Dacă ai deja o afacere și ai rulat până acum reclame Google de orice tip, probabil ce voi spune în paragraful următor îți va părea extrem de cunoscut…

De fiecare dată când crești bugetul unei campanii, toate costurile implicate explodează, în timp ce ROAS-ul se așază frumușel pe podea. 

Dă-mi voie să îți prezint cele mai simple metode prin care îți poți scala campaniile fără să înregistrezi pierderi și creșterea costurilor.

Ce este Google Ads și ce efecte are în România?

Google Ads este o unealtă grozavă de marketing pentru a aduce mai mai mult trafic pe site-ul tău (fie că vorbim despre ultima ta ofertă, fie că este un landing page sau chiar și un articol de blog la care ții foarte mult). 

Când vine vorba despre informare, Google este de departe cel mai utilizat site în acest scop. 

Conform unui studiu Similarweb, doar în prima lună din 2022, Google a obținut nu mai puțin de 89.3 miliarde de accesări. Nu mai este de mirare faptul că miliarde de oameni îl folosesc în fiecare zi pentru a-și afla răspunsurile la întrebări. 

Tot protagonistul nostru este, la fel de categoric, cel mai folosit motor de căutare cu aproximativ 92% din cota de piață. 

În România, peste 60% din căutările Google sunt realizate de pe un telefon mobil. 

Cu siguranță ai înțeles deja ideea!

Campanii Google Ads sau Adwords?

Acesta este un subiect foarte des dezbătut pe forumuri și grupuri de Facebook. 

AdWords este denumirea veche a aceleiași platforme de promovare, cunoscută astăzi sub denumirea mult mai populară de Google Ads. 

Dacă discutăm despre AdWords Express, aceasta este o variantă limitată a Google Ads, puțin mai ușor de folosit dar nu la fel de eficientă. Funcțiile unei campanii Google AdWords sunt limitate și au scopul de a te ajuta să îți setezi o campanie cu cât mai puțin efort și timp.

Ce presupun serviciile de promovare Google Ads?

Numite și servicii de tip PPC (pay-per-click), campaniile de promovare Google Ads au rolul de a te pune în fața competitorilor tăi pentru un anumite subiect. 

Avantajul major este că, odată stabilite strategia și bugetul, reclamele vor rula conform algoritmilor Google iar tu vei plăti doar pentru obiectivul tău (click, vânzare, apel etc.) 

Acest lucru presupune în primul rând să îți cunoști extrem de bine audiența.

Următorii pași sunt setarea unui cont Google Ads, crearea unei campanii și definirea bugetului, dar și a obiectivelor campaniei.

Ulterior vei avea nevoie de partea de copy pentru reclamele tale. Vezi aici articolul complet despre copywriting.

În cele din urmă, nu îți mai rămâne decât să monitorizezi îndeaproape rezultatele reclamelor și să le optimizezi în funcție de acestea.

Rolul unei agenții în Google Ads

Rolul nostru în tot acest proces este să înțelegem foarte bine nevoile tale și unde îți dorești să ajungi cu afacerea ta, ca ulterior tu să lași totul în seama noastră și să te poți concentra pe lucrurile care chiar contează pentru tine.